Sari la conținut

Conf. Dr. Cătălin Badiu

Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară

Conf. Univ. Dr. Catalin Constantin Badiu este chiriurg cardiovascular format la Deutsches Herzzentrum Munchen/ Germania care activeaza ca medic independent in cadrul Cardiac Center din Spitalului Monza.

Medic primar de chirurgie cardiovasculara Conf. Univ. Dr. Catalin C. Badiu este specializat in chirurgie cardiaca miniminvaziva, plastii (reparatii) valvulare aortice, mitrale si de valva tricuspida si bypass coronarian complet arterial. Plastiile valvulare dar si anevrismele de aorta ascendenta au facut parte si din domeniul de cercetare al doctorului Badiu, fapt ce a dus la publicarea unui numar semnificativ de lucrari de specialitate din acest domeniu in cele mai renumite reviste internationale de specialitate (ISI Thompson/PubMed) (vezi lista mai jos).

Doctorul Badiu s-a format si a activat 12 ani  sub indrumarea Profesorului Rüdiger Lange in spitalului universitar German Heart Centre Munich (DHM) din München/ Germania, din care in ultimii cinci ani în functie de medic primar al sectiei de chirurgie cardiovasculara, avind la activ peste 1200 de operatii pe cord deschis, si fiind cel care a dezvoltat in cadrul German Heart Centre Munich programul de protezare de aorta ascendenta cu pastrarea sau plastia valvei aortice pentru pacientii cu anevrism de aorta ascendenta.

In Decembrie 2014 doctorul Badiu a obtinut in urma cursului cu titlul „Reconstructia valvulara mitrala: Inlocuieste terapia interventionala chirurgia conventionala?”, tinut in fata senatului facultatii de medicina din cadrul ” Technische Universität München ” abilitarea si titlul de „Dr. med. habil.” si astfel si „Ius Docendi”, dreptul de a preda specialitatea medicala in cadru univeristar. In luna Mai 2015 a obtinut in cadrul facultatii de medicina a „Technische Universität München” Venia Legendi” si dreptul de a purta titlul „Privatdozent”.

Doctorul Badiu a urmat studiile de medicină la Ludwig-Maximilians Universität München si Technische Universität München, si si-a incheiat doctoratul in stiinte medicale la Technische Universität München cu calificativul „Magna cum Laude” in anul 2007.

Articole

Nu a fost găsit niciun articol

Testimoniale

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Spitalul Monza - Chirurgie complexă

Copyright © 2024 MONZA ARES SRL , CUI: 48907340, Reg. Com. J40/18808/2023