Sari la conținut

Dr. Alexandru Vasilescu

Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară

Dr. Alexandru Vasilescu este chirurg cardiovascular la Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza. Dr. Vasilescu a efectuat peste 3000 de intervenţii cardiovasculare: bypass aortocoronarian (în mod particular cu utilizarea de grefoane arteriale multiple), plastii și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice (anevrisme aortice și disecţia aortei), chirurgia complicaţiilor mecanice ale infarctului acut de miocard (rupturi de sept ventricular, insuficienţă mitrală ischemică, ruptură cardiacă), chirurgia malformaţiilor congenitale la adult (defecte septale atriale sau ventriculare), extirparea de tumori cardiace și chirurgia pericardului, chirurgia carotidei și subclaviei, chirurgia aortei abdominale, chirurgia de revascularizare a membrelor inferioare (bypass-uri aorto-femurale, bypass-arterial periferic etc.), cura varicelor hidrostatice, chirurgia de angioacces și chirurgia marilor urgenţe cardiovasculare.

Timp de doi ani, dr. Vasilescu a efectuat 25% din marile urgenţe cardiace și ale aortei toracice prezentate în Clinica de Chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C.Iliescu” (Fundeni).

De-a lungul timpului, a publicat 40 de articole știinţifice în reviste românești și din străinătate, și a prezentat peste 50 de lucrări la congrese naţionale și internaţionale. Dr. Vasilescu este membru în echipa de cercetare a cinci proiecte adjudecate prin competiţie prin programele VIASAN și CNCSIS, și colaborator la șase tratate de specialitate.

Articole

Nu a fost găsit niciun articol

Testimoniale

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Spitalul Monza - Chirurgie complexă

Copyright © 2024 MONZA ARES SRL , CUI: 48907340, Reg. Com. J40/18808/2023