Sari la conținut

Chirurgie estetică și microchirurgie reconstructivă

Chirurgia plastică, estetică și microchirurgia reconstructivă sunt domenii medicale specializate care au ca scop îmbunătățirea aspectului fizic și reconstrucția zonelor afectate de traumatisme, malformații sau alte condiții medicale. Aceste proceduri pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților, atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic.

Chirurgia Plastică

Chirurgia plastică se concentrează pe reconstrucția și repararea țesuturilor și pielii. Aceasta include:

Reconstrucția Post-traumatică

Procedurile de reconstrucție post-traumatică ajută la refacerea zonelor afectate de accidente, arsuri sau alte leziuni. Exemple de astfel de intervenții includ grefele de piele, reconstrucția feței și reatașarea membrelor.

Reconstrucția Post-chirurgicală

După intervenții chirurgicale majore, cum ar fi mastectomia, pacienții pot avea nevoie de reconstrucție pentru a restabili forma și funcția zonelor afectate. Chirurgia plastică oferă soluții eficiente, cum ar fi reconstrucția sânului.

Tratamentul Malformațiilor Congenitale

Chirurgia plastică ajută la corectarea malformațiilor congenitale, cum ar fi buza și palatul despicat, urechile deformate și alte anomalii care pot afecta dezvoltarea normală a copiilor.

Chirurgia Estetică

Chirurgia estetică este dedicată îmbunătățirii aspectului fizic și creșterii încrederii în sine. Printre cele mai comune proceduri estetice se numără:

Rinoplastia

Rinoplastia, sau chirurgia nasului, este o procedură populară care modifică forma și mărimea nasului pentru a îmbunătăți aspectul facial sau a corecta probleme respiratorii.

Lipoaspirația

Lipoaspirația îndepărtează excesul de grăsime din diverse zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele și brațele, pentru a crea o siluetă mai armonioasă.

Augmentarea Mamară

Augmentarea mamară implică utilizarea implanturilor pentru a mări dimensiunea și a îmbunătăți forma sânilor. Această procedură este frecvent aleasă de femeile care doresc să își crească încrederea în sine.

Liftingul Facial

Liftingul facial ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire prin îndepărtarea excesului de piele și întărirea mușchilor faciali. Aceasta redă un aspect mai tânăr și revitalizat.

Microchirurgia Reconstructivă

Microchirurgia reconstructivă este o ramură avansată a chirurgiei plastice care implică utilizarea tehnicilor microscopice pentru reconstrucția țesuturilor și nervilor. Aceasta include:

Reatașarea Membrelor

Microchirurgia permite reatașarea membrelor amputate prin reconectarea vaselor de sânge și a nervilor, restabilind astfel funcția și aspectul zonei afectate.

Reconstrucția Nervilor

Această tehnică ajută la refacerea nervilor afectați de traumatisme sau alte condiții, restabilind sensibilitatea și funcția motorie.

Transferul de Țesuturi Libere

Microchirurgia permite transferul de țesuturi dintr-o zonă a corpului în alta pentru a repara defectele complexe. Acest lucru este esențial în cazurile de reconstrucție facială și mamară.

Chirurgia plastică, estetică și microchirurgia reconstructivă oferă soluții avansate pentru o gamă largă de probleme medicale și estetice. Alegerea unui chirurg calificat și experimentat este esențială pentru a obține rezultate optime și pentru a asigura o recuperare rapidă și sigură. Consultați un specialist pentru a discuta opțiunile disponibile și pentru a decide care procedură este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Numele dumneavoastră
Email
Checkboxes

Echipa medicală

dr

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Spitalul Monza - Chirurgie complexă

Copyright © 2024 MONZA ARES SRL , CUI: 48907340, Reg. Com. J40/18808/2023