Sari la conținut

Prof. Dr. Daniel Cochior, o nouă lucrare în cea mai prestigioasă revistă de chirurgie, din România

Prof. Dr. Daniel Cochior, Director de integrare universitară și cercetare știinţifică, la Spitalul Monza şi Decan al Facultăţii de medicină a Universităţii Titu Maiorescu, din Bucureşti a publicat lucrarea “Severe Acute Pancreatitis – Determinant Factors and Current Therapeutic Conduct, în numărul 3/2018 al revistei “Chirurgia”.

Acest număr al revistei este dedicat patologiei pancreatice şi a apărut în urma Congresului Naţional de Chirurgie. Alături de autorii români, cu recunoaştere internaţională, au contribuit cu lucrări şi autori străini, de renume.

Revista “Chirurgia”, periodic al Societatii Române de Chirurgie, a fost fondata în 1897, de catre Thoma Ionescu, Director al Institutului de Anatomie topografica la Facultatea de medicina din Bucuresti şi Profesor de chirurgie la Spitalul Colţea, împreuna cu colaboratorii săi şi alţi chirurgi din ţară.

La ora actuală, în era exploziei informaţiilor medicale care au revoluţionat atât patologia cât si tehnicile chirurgicale, revista “Chirurgia” a reuşit să menţină pasul cu evoluţia chirurgiei mondiale şi să informeze pe chirurgii români atât despre realizarile chirurgilor străini, cât si despre rezultatele chirurgilor români, unele dintre ele remarcabile.

Articole şi materiale care au apărut în această revistă, de-a lungul timpului, au avut un rol deosebit în formarea generatiilor de chirurgi si în dezvoltarea chirurgiei românesti, revista fiind mentionata în cataloagele internationale ale publicatiilor medicale, în acest fel, contribuind la cunoasterea si recunoasterea chirurgiei românesti în lume.

Prof. dr. Daniel Cochior este Director de integrare universitară și cercetare știinţifică, la Spitalul Monza, Decan al Facultăţii de medicină a Universităţii Titu Maiorescu – București, Medic primar chirurg, Cercetător știinţific gradul I, Doctor în medicină habilitat şi are peste 100 de lucrări publicate cu 114 de citări a articolelor ISI. Un domeniu de interes este pancreatita acută severă despre care a publicat 4 monografii (citate în World Catalog), unele premiate la saloanele de carte universitară, și mai multe articole ISI. A făcut parte din grupul de cercetători internaţionali în studiul referitor la clasificarea pancreatitei acute pe baza factorilor determinanţi (grupul de studiu al profesorului Dellinger EP, University of Washington, Seattle, USA). În studiile sale prospectiv-retrospective referitoare la această patologie (peste 100 de cazuri) a reușit scăderea mortalităţii la sub 10% în formele severe prin utilizarea tehnicii laparostomiei de bursă omentală la cazurile cu indicaţie. Are 4 brevete de invenţie în domeniul medical și 9 premii internaţionale (aur, argint, bronz și marele premiu) la saloanele de inventică de la Geneva, Bruxelles și București.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Spitalul Monza - Chirurgie complexă

Copyright © 2024 MONZA ARES SRL , CUI: 48907340, Reg. Com. J40/18808/2023