MONZA ARES este centrul privat de cardiologie intervențională cu cel mai mare număr de proceduri complexe realizate, cu o medie anuală de aproximativ 2300 de proceduri de diagnostic și tratament intervențional pentru afecțiunile inimii. Parte a Grupului MONZA ARES, cea mai extinsă rețea națională privată de centre de cardiologie intervențională, centrul din Spitalul Monza dispune de trei săli de angiografie dotate cu aparatură de ultimă generație și reunește în echipă medici cu experiență de peste 20 de ani, pionieri în cardiologia intervențională de la noi din țară. În cei peste 10 ani de activitate, la MONZA ARES au avut loc 19 premiere medicale.
Experiență de peste 10 ani în cardiologia intervențională de top
Grupul MONZA ARES este cel mai mare furnizor privat de servicii de cardiologie și radiologie intervențională din România, cu centre în orașe importante din țară: București, Cluj-Napoca, Constanța, Pitești și Tulcea. În cei peste 10 ani de activitate, echipa medicală MONZA ARES s-a remarcat prin tratarea unor cazuri cu grad mare de complexitate, prin intervenții minim invazive realizate în premieră. În prezent, în centrele MONZA ARES sunt efectuate toate tipurile de proceduri moderne de cardiologie și radiologie intervențională, pentru tratarea patologiilor cardiace coronariene, structurale și electrice, precum și a celor vasculare, ginecologice sau urologice, oncologice și neurologice.
În cadrul centrului de cardiologie MONZA ARES sunt efectuate proceduri endovasculare de diagnostic și tratament pentru afecțiunile inimii. Procedurile endovasculare sunt realizate fără tăieturi sau incizii, sub control radiologic, prin intermediul vaselor de sânge. Acestea permit tratarea unor afecțiuni simple sau complexe, cu recuperare rapidă și impact major asupra calității vieții pacienților.
Beneficiile procedurilor intervenționale pentru pacient
Diagnostic și tratament minim invaziv pentru cele mai multe afecțiuni cardiovasculare
În cadrul centrului de cardiologie intervențională MONZA ARES, sunt tratate afecțiuni variate ale inimii și vaselor de sânge, de la defecte cardiace congenitale, la defecte structurale ale inimii și până la ateroscleroză – boala care produce îngustarea sau blocarea vaselor de sânge. Chiar și atunci când gradul de complexitate este crescut, aceste afecțiuni pot fi tratate minim invaziv, cu recuperare rapidă și risc intra procedural scăzut.
Afecțiuni tratate în cadrul departamentului nostru:
Cele mai frecvente intervenții endovasculare efectuate în centrul de cardiologie intervențională MONZA ARES:
Dotări de ultimă generație pentru diagnostic sigur și tratament rapid
Centrul MONZA ARES din Spitalul Monza este unul dintre cele mai importante centre de cardiologie intervențională din România. Beneficiază de trei săli de angiografie echipate la standarde europene, o secție de cardiologie clinică și un ambulatoriu de specialitate cu 9 cabinete medicale.
În cadrul laboratorului de cateterism cardiac, funcționează un angiograf Philips Azurion 7 și 2 angiografe Siemens Artis Zee. Philips Azurion este o soluție avansată și integrată pentru laboratoarele de cardiologie intervențională, care îmbunătățește fluxul de lucru și eficiența procedurală prin tehnologii de control la masa de operație, acces facil la aplicații printr-o interfață tactilă, și monitorizare continuă a pacientului. Acest sistem permite medicilor să aibă control mai mare și independent în timpul procedurilor, să ia decizii clinice rapide și informate și să gestioneze eficient doza de radiații. Azurion este proiectat pentru a simplifica operațiunile și a crește eficiența, în timp ce îndeplinește cerințele stricte de sterilizare și securitate a datelor. Este, de asemenea, adaptabil pentru a întâmpina nevoile clinice specifice și oferă suport pentru îmbunătățirea rezultatelor tratamentelor și pentru realizarea unui mediu de lucru mai ușor pentru personalul medical.
Secția de cardiologie este dotată cu ecograf Philips Epiq Elite, sistem care oferă unele dintre cele mai puternice și inovatoare tehnologii, ce permit rezultate imagistice avansate. Ecografia cu Inteligență Anatomică permite modelarea avansată a organelor, secționarea imaginii și cuantificare demonstrată, examinările sunt ușor de realizat, sunt mai reproductibile și livrează noi tipuri de informații clinice.
O echipă cu experiență, care a pus bazele cardiologiei intervenționale în România
Coordonatorul departamentului de cardiologie intervenţională MONZA ARES este Dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog cu o experiență de peste 25 de ani în tratamentul intervenționalal patologiilor cardiace și cu rezultate remarcabile evidențiate de numeroasele intervenții endovasculare efectuate cu succes, în premieră în România.
În cadrul echipei coordonate de dr. Dan Deleanu activează medici cu o experiență cumulată de peste 50 de ani, printre care îi amintim pe dr. Marin Postu, medic primar cardiolog, cu peste 1000 de intervenții anuale dintre care un procent important este reprezentat de intervențiile coronariene complexe, dr. Iulian Călin, medic primar cardiolog, cu experiență în revascularizări coronariene și proceduri structurale și dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, cu experiențăîn revascularizări coronariene și periferice.
Pentru cazurile de electrofiziologie, pacienții sunt tratați de medici români, specializați în afara granițelor, precum dr. Elena Ene, medic primar electrofiziolog, cu experiență de peste 15 ani în spitalele din Germnaia și dr. Denis Amet, medic primar electrofiziolog, cu vastă experiență în spitale din Franța.
Echipa de medici clinicieni din cadrul departamentului de cardiologie intervențională este coordonată de dr. Silvia Deaconu, medic primar cardiolog, doctor în medicină, cu experiență de peste 15 ani în patologie cardiacă la nivelul adulților și peste 10 ani în boala cardiacă pediatrică congenitală. Dr. Deaconu este specializată ecocardiografie transesofagiană 2D și 3D și ecocardiografie perioperatorie.
Helper dedicat pe toată durata spitalizării
În cadrul departamentului de cardiologie intervențională MONZA ARES, punem accent pe experiența cât mai confortabilă a pacientului, astfel încât stresul și consumul emoțional datorate diagnosticului să aibă un impact cât mai redus asupra stării de sănătate. De la primul contact cu centrul nostru și până la externarea din spital, pacienții au parte de ghidaj din partea unor consilieri, MONZA ARES Helper, dedicați. Aceștia comunică toate informațiile legate de analizele și investigațiile necesare, prețul procedurii, modalitățile de decontare, dacă sunt disponibile, precum și parcursul pacientului în spital.