Sari la conținut

Insuficienţa cardiacă acută

Chiar și în cazul unui diagnostic de insuficienţă cardiacă acută sunt necesare explorări suplimentare, pentru stabilirea gravităţii bolii. Insuficienţa cardiacă acută poate să fie expresia unei ischemii cardiace, a unei boli valvulare, a hipertensiunii neglijate, a unei maladii grave a vaselor pulmonare (precum embolia pulmonară), etc.

Formularea unui diagnostic corect, în acest sens, poate dura câteva zile în plus, pacientul fiind între timp internat în Unitatea de Terapie Intensivă Coronariană (U.T.I.C.).

După primele ore de tratament, pacientul va respira mai ușor și nu va mai avea senzaţia de lipsă de aer. Terapia iniţială prevede administrarea intravenoasă (în perfuzie) a diureticelor și a altor medicamente, care reglează tensiunea arterială și îmbunătăţesc starea hemodinamică a pacientului. În unele cazuri, este necesar un suport care ajută: la ventilaţie (ventilaţie mecanică cu presiune pozitivă a căilor respiratorii, numită CPAP); rinichii (hemodializă) sau, în cazuri mai grave, un suport al inimii, folosind un dispozitiv artificial (ECMO).

Insuficienta cardiaca

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Spitalul Monza - Chirurgie complexă

Copyright © 2024 MONZA ARES SRL , CUI: 48907340, Reg. Com. J40/18808/2023