Sari la conținut

TESTUL ECG DE EFORT

Testul ECG de efort este o investigație care se efectuează la indicația medicului cardiolog, în urma unui consult amănunțit și a unei ecografii cardiace. Această investigație presupune efectuarea unui efort fizic – de obice mers în ritm alert pe bandă rulantă, de o intensitate ce crește progresiv timp de aproximativ 10 – 12 minute, interval în care se urmărește activitatea electrică a inimii.

Înainte de începerea investigației, pacientul este conectat la un monitor care îi va urmări pulsul, tensiunea arterială și cel mai important, activitatea electrică a inimii (EKG-ul pacientului) pe toată durata efortului. Testul de efort se recomandă pentru a evalua vasele de sânge care hrănesc inima și reprezintă o metodă ideală de screening pentru a vedea dacă există depuneri de grăsime la acest nivel.

CÂND ESTE RECOMANDAT TESTUL DE EFORT

Testul de efort este indicat deci ca măsură de screening cardiacă la orice pacient care are factori de risc cardiovascular și la orice bărbat cu vârsta mai mare de 40 ani. De asemenea, testul ECG de efort mai este indicat cel puțin o dată pe an la pacienții care au istoric medical de infarct miocardic acut și la pacienții la care s-a efectuat deja montarea unui stent pe vasele inimii. În acest caz, testul de efort poate urmări evoluția pacientului și permite medicului ajustarea tratamentului la nevoie.

PREGĂTIREA PENTRU INVESTIGAȚIE

Recomandăm pacienților să evite mesele abundente în orele dinainte de programarea pentru testul de efort. Consumul de lichide trebuie să fie de asemenea moderat. Este important ca medicul să fie informat cu privire la schema de tratament pe care o urmărește pacientul deoarece unele dintre ele trebuie întrerupte înainte de investigație. Mai mult, pacientul trebuie să vină pregătit să se schimbe într-o ținută lejeră, potrivită activităților sportive.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Spitalul Monza - Chirurgie complexă

Copyright © 2024 MONZA ARES SRL , CUI: 48907340, Reg. Com. J40/18808/2023