Spitalul Monza, unul dintre cele mai mari spitale private din tara, specializat in interventii chirurgicale complexe, a incheiat un parteneriat strategic cu Institutul Sanului, pentru dezvoltarea centrului specializat in patologia mamara, cu solutii moderne si complete de preventie, diagnosticare, tratament si reconstructie a afectiunilor mamare. Pentru a facilita aceasta colaborare, Spitalul Monza a investit, pana in prezent, circa 1.5 milioane de euro in achizitionarea celor mai moderne tehnologii de imagistica (ecograf, mamograf si RMN).
In cadrul parteneriatului, echipa multidisciplinara a Institutului Sanului, condusa de Dr. Cristian Viisoreanu, va colabora cu echipa medicala din cadrul Spitalului Monza pentru a putea asigura gama completa de servicii dedicate acestei patologii: consultatii clinice, analize de laborator, teste screening (ecografie, elastografie, mamografie, RMN mamar), chirurgie oncologica cu reconstructie mamara imediata sau tardiva, consultatii oncologice si de radioterapie, consiliere nutritionala, consiliere psiho-oncologica și terapii suport, recuperare postoperatorie, kinetoterapie și drenaj limfatic pentru preventia limfedemului.
“De-a lungul timpului, ne-am dorit sa incheiem parteneriate cu centre medicale valoroase, medici cu o experienta dovedita, care reusesc sa inoveze in specializarea lor si, astfel, sa ofere pacientului noi solutii de tratament, mult mai usoare. Un astfel de exemplu este acum Institutul Sanului, prin Dr. Cristian Viisoreanu. In acest fel, ne consolidam pozitia de top in domeniul interventiilor chirurgicale complexe si, de asemenea, continuam dezvoltarea in chirurgia oncologica.”, declara Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.
“Incheierea parteneriatului cu Spitalul Monza, la mai putin de 4 luni de la infiintarea Institutului, reprezinta pentru noi o etapa importanta de dezvoltare. Putem asigura pacientelor toate serviciile medicale in acelasi loc, un avantaj esential mai ales pentru pacientele care sunt diagnosticate cu tumori maligne si care au nevoie de investigatii suplimentare si tratament complet. In continuare tragem un semnal de alarma asupra numarului mare de paciente care se adreseaza tarziu medicului, cand boala este intr-un stadiu avansat, iar sansele de supravietuire sunt serios afectate. Este stiut faptul ca, pacientele care realizeaza screening periodic au sansa identificarii tumorilor in stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. In aceste cazuri, rata de supravietuire este de 98%, iar interventiile chirurgicale sunt minime, atat la nivelul sanului, cat si la nivelul ganglionilor.” a declarat Dr. Cristian Viisoreanu, fondatorul Institutului Sanului.
Institutul Sanului isi va mentine si perfectiona conceptul de abordare multidisciplinara personalizata a cazurilor oncologice, prin colaborarea cu o echipa completa de experti. Astfel, Comisia Oncologica va fi alcatuita din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, nutritionist, anestezist, psiholog, kinetoterapeut. Impreuna, specialistii evalueaza fiecare caz in parte si stabilesc strategia terapeutica optima, in functie de protocoalele internationale in domeniu. Pacientele care doresc, vor putea participa la intalnirile periodice ale Comisiei Oncologice.
O noutate adusa in procesul de diagnosticare si tratament este conceptul de case manager, prin care fiecare pacienta va beneficia de asistenta completa 24/24, acordata de catre un consultant dedicat.
Institutul Sanului a fost fondat de catre Dr. Gabriel Cristian Viisoreanu, dupa o experienta de aproape 20 ani in diagnosticarea si tratarea pacientelor cu afectiuni ale sanului. Dr. Viisoreanu a efectuat in premiera in Romania mastectomia endoscopica pentru leziuni benigne si este promotorul tehnicii ganglionului santinela in medicina privata – una dintre cele mai moderne si eficiente proceduri existente in acest moment. Aceasta tehnica este recomandata pentru pacientele cu cancer mamar in stadiu incipient, reducand atat riscul unei operatii inutile, cat si efectele secundare ale acesteia.