- urgenţe medico-chirurgicale şi situaţiile în care este pusă în pericol viaţa pacientului sau care necesită supraveghere medicală continuă, până la rezolvarea situaţiei de urgenţă;
- boli cu potenţial endemoepidemic care necesită izolare şi tratament, până la rezolvarea completă a cazului;
- naşterea;
- bolnavi aflaţi sub incidenţa art. 109, 110, 124 şi 125 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, şi în cazurile dispuse prin ordonanţă a procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale, care necesită izolare ori internare obligatorie, şi tratamentul persoanelor private de libertate pentru care instanţa de judecată a dispus executarea pedepsei într-un penitenciar-spital, precum şi tratamentul pacienţilor din penitenciare ale căror afecţiuni necesită monitorizare şi reevaluare în cadrul penitenciarelor-spital; bolnavii care necesită asistenţă medicală spitalicească de lungă durată – ani;
- afecţiuni pentru care diagnosticul şi/sau tratamentul nu pot fi monitorizate în ambulatoriu sau prin spitalizare de zi.
La contractarea serviciilor medicale spitaliceşti se are în vedere tariful pe caz rezolvat. La decontarea serviciilor medicale spitalicești (pentru serviciile confirmate și validate), suma de decontat pentru fiecare caz rezolvat se stabilește prin înmulțirea valorii relative a cazului (complexitate) cu tariful pe caz ponderat (TCP).
Aceste valori decontate se scad din tariful spitalului pe caz rezolvat, diferența fiind suportată contractual de către pacienți.
Servicii cardiologie intervențională decontate CNAS și PNS
În limita plafonului contractat şi decontat de CASMB, spitalul nostru oferă decontare și pentru spitalizare continuă.
Procedurile efectuate în cadrul secțiilor contractate (Neurochirugie, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie vasculară, Cardiologie și Cardiologie intervențională) și doar la medicii care sunt în contract cu CAS, U0085/2021, beneficiază de decontare parțială de la CAS, care se calculează conform normelor CAS în vigoare: “suma aferentă serviciilor medicale spitaliceşti a căror plată se face pe bază de tarif pe caz rezolvat – sistem DRG sau tarif mediu pe caz rezolvat pe specialităţi, finanţată din fondul alocat pentru asistenţa medicală spitalicească. Tariful pe caz rezolvat – sistem DRG se stabileşte pe baza indicelui de complexitate a cazurilor, denumit în continuare ICM, şi a tarifului pe caz ponderat, denumit în continuare TCP. Metodologia de stabilire a ICM-ului şi TCP-ului utilizate la contractarea serviciilor medicale spitaliceşti este prevăzută în norme. Tariful mediu pe caz rezolvat pe specialităţi se stabileşte prin negociere între furnizori şi casele de asigurări de sănătate în condiţiile prevăzute în norme şi nu poate fi mai mare decât tariful maximal prevăzut în norme”.
Denumire grupă de diagnostic cf. Anexa 23 B2 – Chirurgie vasculară și cardiovasculară
Denumire grupă de diagnostic cf. Anexa 23 B2 – Cardiologie intervențională
Denumire grupă de diagnostic cf. Anexa 23 B2 – Neurochirurgie